Родик прозря: Може никога да не спечеля Уимбълдън



25-06-2011 14:19 | Станко Димов

Трикратният финалист Анди Родик призна, че може никога да не изпълни мечтата си и да вдигне трофея от Уимбълдън. В петък американецът напусна турнира, след като претърпя загуба в три сета от Фелисиано Лопес (6:7, 6:7, 4:6). Родик, който вече е на 28 години сподели, че едва ли ще има още много шансове да вдигне заветния трофей.


„Така е. Аз съм нормален човек и напълно разбирам, че може никога да не спечеля този турнир. Не винаги получаваме това, което искаме, нали?”, лаконично попита Родик.


„Тази година определено не играя добре. Нещо повече, последният път, когато бях доволен от формата си беше април миналата година (бел. ред: Родик игра на финал на Индиън Уелс (загуби от Любичич) и Маями (победи Бердих). Против някои неща съм, но определено трябва да си подобря играта, в това няма съмнение”, коментира шампионът от US Open 2003.


Въпреки, че не попадна във втората седмица на любимия си турнир Родик призна, че не е толкова разочарован от загубата си, в сравнение с 2008 (втори кръг от Типсаревич) и 2010 (четвърти кръг от Йен-Сун Лу).


„Сега за мен е много по-лесно да изляза пред вас и да продължа напред, отколкото през 2008 и 2010. В първия случай загубата от Типсаревич направо ме бе шокирала. Чувствах се съкрушен. Така беше и миналата година, когато срещу Лу пропуснах един милион възможности и в крайна сметка загубих”, спомня си Родик.


„Сега за мен е по-лесно. Фелисиано Лопес игра страхотно. Никога никой не е сервирал толкова добре срещу мен, както го направи той. Начинът, по който го бях побеждавал в предишните седем пъти просто не сработи. Фелисиано игра невероятно, особено от форхенд.

 

Това, което вие трябва да разбере е, че в тениса няма скрипт. Има дни, в които играеш чудесно и губиш. Има такива, в които нищо в играта ти не се получава, но накрая на деня излизаш победител”, обясни Родик на журналистите.


Запитан дали не мисли за оттегляне от спорта, Родик отговори така: „Ще продължавам да се боря, докато не преценя, че е дошъл моментът да спра. Към днешна дата такива мисли изобщо не ме смущават. Затова ще продължавам да се боря”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини