Борис Бекер е новият треньор на Холгер Руне



20-10-2023 08:48 | Tennis24.bg

Борис Бекер ще се завърне на тенис корта като треньор на датчанина Холгер Руне, съобщи самият той в подкаст на Евроспорт, цитиран от БНР.

"Мога да потвърдя, че съм треньор на Холгер Руне. Моят график го позволява и винаги съм се интересувал от Холгер, защото той играе с толкова много характер и отдаденост", каза германецът.

Руне, който в момента е на шесто място в световната ранглиста на АТР, е "диамант, който се нуждае от полиране", смята германецът. Преди това скандинавецът работеше с Патрик Муратоглу.

Наскоро Бекер се завърна като телевизионен коментатор, след като бе освободен от британски затвор през декември заради дъначни измами.

Като треньор Бекер имаше успехи с 24-кратния носител на титли от Големия шлем Новак Джоковочи между 2013 и 2016. Както Джокович каза веднъж Руне също има емоционални изблици, което харесва на Бекер.

Той ще бъде треньор на Руне за първи път на АТР 500 турнира в зала в Базел, който започва в събота. Той иска да му помогне да се класира за финалния турнир на АТР в Торино. "Това е голямата цел", казва Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини