Брилянтен Григор Димитров е на финал!



04-11-2023 17:39 | Tennis24.bg

Григор Димитров продължава с великолепното си представяне на турнира на твърди кортове в зала от сериите Мастърс 1000 в Париж с награден фонд 7.6 милиона евро. 

Българинът се наложи на полуфиналите с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) над №6 в световната ранглиста Стефанос Циципас (Гърция). Срещата продължи 2 часа и 34 минути.

Това е пета поредна победа за Димитров на турнира. Преди този мач Гришо елиминира №3 световната ранглиста Даниил Медведев (Русия), №11 Хуберт Хуркач (Полша), №22 Лоренцо Музети (Италия) и №33 Александър Бублик (Казахстан).

С този успех Григор заработи 600 точки за световната ранглиста, а в спор за титлата ще играе срещу №1 в света Новак Джокович (Сърбия) или №5 Андрей Рубльов (Русия).

Димитров започна страхотно срещата срещу Циципас и поведе с 3:0. При 5:2 Григор изпусна два сетобола при сервис на Циципас, но след това затвори сета на собствено подаване.

Във втората част нямаше точки за пробив до 4:4. При този резултат Димитров имаше два шанса за брейк, но не успя да се възползва. Без пробиви в сета логично се стигна до тайбрек. В него Циципас спечели със 7:1 точки и изравни резултата в сетовете.

Българинът спаси четири точки за пробив при 1:1 в третата решителна част. Това бяха и последните точки за пробив в сета и се стигна до втори тайбрек. В него Димитров поведе с 6:2 точки и от втората си възможност затрови мача в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини