Щастливият сън за Бърнард Томич продължава



27-06-2011 16:49 | Станко Димов

Приказката за Бърнард Томич на Уимбълдън 2011 продължава с пълна сила. 18-годишният австралиец се класира за четвъртфинал в турнира, след като се справи в три сета с белгиеца Ксавие Малис – 6:1, 7:5, 6:4.

 

Изненадващо или не, двубоят продължи по-малко от час и половина, което почти не се забелязва в турнирите от Големия шлем, особено в толкова напреднала фаза.


За цялата среща младокът от Австралия демонстрира отлична игра в сервис-геймовете си. Томич тотално отчая опитите на далеч по-зрелия от него Малис да го пробие. Тийнейджърът записа на сметката си 10 аса, общо 37 печеливши удари и спечели бруталните 91% от точки след втори сервис!


Благодарение на успеха Томич стана първият квалификант от 2000-та година насам, който достига до четвъртфинал на Уимбълдън. Добрите новини за австралиеца не спират дотук. С достигането си до Топ 8 на „Ол Ингланд Клъб”, той си гарантира място в Топ 80 (около 72-ра позиция).

 

Важно е да се отбележи, че след Уимбълдън до края на сезона Томич има да защитава само 32 точки. Следващият съперник на вече първата ракета на Австралия ще бъде Новак Джокович (Сърбия, №2).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини