Джокович ще завърши годината като №1 за рекорден път



Джокович ще завърши годината като №1 за рекорден път
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-11-2023 10:33 | Станко Димов

Новак Джокович стартира с победа над Холгер Руне във Финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Торино, с което си гарантира завършване на годината като номер 1 в световната ранглиста за рекорден осми път. Сърбинът положи доста усилия, за да преодолее Руне със 7:6 (4), 6:7(1) и 6:3 в среща от "Зелената" група, продължила малко повече от три часа.

"Това означава много. Имаше доста емоции на корта. Много исках да спечеля тази мач, за да сваля този товар от раменете си. Титлата в Париж увеличи шансовете ми да завърша годината като номер 1. Знаех, че идвайки в Торино се нуждая от още един успех. Голямата цел е постигната, всичко останало е като допълнителен бонус", коментира сърбинът. 

Джокович допусна пробив за 2:3 в на първия сет, но го върна веднага и стигна до тайбрек, който дръпна с 5:2 и спечели със 7:4. Във втората част Руне отново пропиля брейк аванс при 2:0 и в последствие пак стигна до тайбрек, в който взе първите шест разигравания, за да изравни резултата.

В решителната трета част се стигна до размяна на пробиви, но Джокович взе отнтово подаването на съперника за 4:2, който в последствие удържа и стигна до успех с 6:3.

Преди това в другата среща Яник Синер спечели срещу Стефанос Циципас с 6:4 и 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини