Зверев победи Алкарас в първия мач от Червената група



13-11-2023 19:39 | Tennis24.bg

Двукратният шампион Александър Зверев започна с победа участието си на Финалите на АТП в Торино. В мач от Червената група германецът надви с 6:7(3), 6:3, 6:4 испанеца Карлос Алкарас след 2 часа и 31 минути игра.

Зверев, който спечели турнира през 2018 и 2021 година, стартира по-силно и поведе с 3:1 гейма. 

Вторият в световната ранглиста Алкарас обаче бързо успя да се върне в срещата, като изравни при 3:3. Испанецът дори започна да взема известно предимство към края на първия сет, когато Зверев трябваше да отрази три сетбола на свой сервис в 12-ия гейм.

Въпреки че се справи с тях, олимпийският шампион нямаше шанс в тайбрека и в него Алкарас спечели със 7:3 точки.

Вторият сет отново започна с пробив в полза на Зверев, който поведе с 3:0. За разлика от първия сет обаче, когато Алкарас стигна до обрат, този път такъв не се случи, тъй като Зверев бе много по-солиден при сервирането си.

Ситуацията на корта не се промени особено и в решителния трети сет. В него първият и оказал се единствен пробив отново бе за Зверев, който поведе с 3:2 гейма.

Алкарас получи само една точка за връщане на пробива до края на мача. Тя бе в последния десети гейм и дойде след грешка при мрежата на германеца. Олимпийският първенец от Токио обаче не се паникьоса и след три последователни отлични сервиса, които Алкарас изобщо не успя да върне в игра, спечели откриващия мач от групата.

Зверев завърши двубоя с 16 аса, 37 печеливши удара и само пет непредизвикани грешки. Алкарас направи 11 аса, 30 "уинъра", но и 15 непредизвикани грешки.

По-късно днес в другия двубой от Червената група на корта ще излязат руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини