Григор Димитров получи предложение за брак, благодари за страхотната българска подкрепа



05-01-2024 12:16 | Tennis24.bg

Григор Димитров изигра поредния си силен двубой от началото на седмицата и се класира за полуфиналите на турнира в Бризбън. Тази сутрин най-добрият български тенисист победи с 6:1, 6:4 Ринки Хиджиката (Австралия) и вече очаква следващия си опонент, който ще бъде определен от двубоя между Рафаел Надал и Джордан Томпсън. 

След последната точка Димитров сподели, че е доволен от начина, по който се движи и усеща играта в началото на сезона. 

„Има много неща, които ти минават през главата, особено след периода на подготовка. Опитах се да бъда концентриран и да не мисля прекалено напред“, коментира Димитров в интервюто си на корта.

„Усещането не беше като за край на миналата година, а продължение на това да правя правилните неща и да печеля повече мачове. До момента серията е добра и продължавам да се подобрявам. Определено, когато намериш добър ритъм на играта, да сервираш и да използваш правилните елементи от играта, това ти помага страшно много. Когато се движа добре, нещата се получават“, добави българският тенисист.

„Трябваше да балансирам при тренировките и почивката. Вече трябва да правя някои неща различно. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и чувствам повече свобода на корта“, каза още Григор Димитров.

Попитан за многобройните български фенове на трибуните, както и изписаното на едно от българските знамена предложение за брак, Димитров отговори: „Навсякъде, където и да отида подкрепата е невероятна. На всеки континент виждам българските флагове и това е нещо много специално за мен. Искам да поздравя и австралийските ми почитатели, които също са важни за мен“. 

Припомняме, че с победата днес Григор Димитров се класира за пети път в кариерата си за финалната четворка в Бризбън. Българинът е шампион в турнира от 2017 г., а през 2013 г. отстъпи на финала пред Анди Мъри. Григор е и най-успешният тенисист изобщо в историята на надпреварата, като вече има 21 победи на единично в Бризбън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини