За първи път от 1913-а година: Всички в топ 8 са от Европа28-06-2011 22:53 | Николай Драгиев

За първи път от 1913-а година всички четвъртфиналистки при жените на Уимбълдън, са от Европа. Това, разбира се, значи че и шампионката ще е от Стария континент.

Фаворитка за титлата в момента е единствената останала състезателка с титла от "Големия Шлем" - рускинята Мария Шарапова. Все пак Маша трудно може да бъде приета като 100%-ова рускиня, тъй като почти целия си живот е прекарала в САЩ. Тя е и единствента шампионка от Русия в историята на Уимбълдън.

Дебютантката в тази фаза на турнир от "Големия шлем" пък е Тамира Пашек от Австрия.

Световната номер 5 Виктория Азаренка от своя страна може да донесе първа титла на Беларус от Уимбълдън. Белорускинята никога преди Уимбълдън 2011 не е достигала до полуфинал в някой от четирите най-престижни турнири.

Петра Квитова от Чехия пък върви по стъпките на своята сънародничка Яна Новотна, която триумфира в Лондон през 1998-а.

Забине Лизицки от своя страна има шанс да добави първа титла за Германия от Уимбълдън след седемте успеха на великата Щефи Граф.

Останалите четвъртфиналистки през 2011-а са Доминика Цибулкова (Словакия), Марион Бартоли (Франция) и Цветана Пиронкова, която преди година стана първата българка, стигала до полуфинал на най-престижния тенис турнир.

Всичко това стана възможно, главно заради отпадането на сестрите Винъс и Серина Уилямс, които спечелиха 9 от последните 11 издания на турнира.
Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини