Коко Гоф е във финалното каре след драматичен успех



Коко Гоф е във финалното каре след драматичен успех
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-01-2024 10:41 | Tennis24.bg

Шампионката от US Open Коко Гоф записа трудна победа със 7:6(6), 6:7(3), 6:2 срещу 37-та в света Марта Костюк и се класира на полуфиналите на Australian Open. Поставената под номер 4 американка спечели за 3:07 часа на "Род Лейвър Арена".

Костюк поведе с 5:1 и сервира два пъти за сета, но Гоф записа пробиви и взе пет поредни гейма за първата си преднина. Украинката защити сетбола в 12-ия гейм и изравни за 6:6 след двойна грешка на Гоф, която все пак взе тайбрека с 8:6.

Във втория сет двете продължиха да си разменят пробиви и Гоф получи първата възможност да подава за мача при 5:3, но Костюк отново показа здрави нерви. С поредица от печеливши удари, каквито направи общо 39 в мача, тя стигна до брейк и го защити на нула в десетия гейм за 5:5. Така се стигна до нов тайбрек, в който украинката записа два мини-пробива повече от съперничката си и изравни сетовете.

В последния сет обаче се видя разликата в класите. Гоф спечели първите пет гейма и въпреки че допусна пробив при подаване за победа, американката в крайна сметка стигна до мачбол на нула и го взе за 6:2.

В спор за място на финала Гоф ще премери сили с победителката от срещата между Барбора Крейчикова и Арина Сабаленка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини