Григор: Научих се да оставям приятелството извън корта



15-02-2024 14:19 | Tennis24.bg

Григор Димитров остана доволен от играта си при победата над Мартон Фучович във втория кръг на АТП 500 турнира в Ротердам. Първата ракета на България се наложи в два сета с 6:3, 7:5 срещу унгареца за близо час и половина и в следващия кръг ще се изправи срещу Холгер Руне или Александър Шевченко. 

„Бях по-концентриран и отдаден през целия двубой. Той е труден тенисист, сервира добре. Беше интересен мач, аз се чувствах добре. Успях да закова последния пирон. Затворих двубоя в последния гейм и съм доволен от това. С годините се научих да оставям приятелството извън корта. Преди не беше толкова лесно. Достатъчно зрели сме да знаем къде се намираме. След мача можем да си поговорим и това е добре.

Това е нов турнир и нова седмица. Случилото се в мача вече е зад гърба ми. Ако (съперник) е Холгер Руне, той ще играе своя собствен тенис и знам какво точно да направя. Това е пореден двубой, винаги се опитвам да гледам по този начин. Няма да има нищо различно, играл съм вече с него“, заяви Димитров в интервюто на корта.

През миналия сезон най-добрият български тенисист достигна до полуфиналите в Ротердам. Той е финалист в надпреварата от 2018 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини