Синер поглежда към второто място в света



Синер поглежда към второто място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-02-2024 11:42 | Станко Димов

Ранното отказване на Карлос Алкарас от турнира в Рио де Жанейро може съвсем скоро да окаже влияние върху ранглистата. Италианецът Яник Синер може да се изкачи до №2 в света още след първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите в Индиън Уелс, който ще се проведе на твърдите кортове в Калифорния в периода 6-17 март.

Отпадането на Алкарас означава, че той няма да успее да защити точките (300) за достигането си до финала в Рио преди година. Това означава, че при следващото обновяване на ранглистата в понеделник разликата между Карлитос и Яник ще бъде само 535 точки. 

Миналата година Алкарас спечели титлата в Индиън Уелс, като на полуфиналите отстрани именно Синер. Сега обаче пред италианеца се открива златна възможност да измести Алкарас от второто място, особено ако испанецът отпадне рано в надпреварата.   

В играта обаче остава и Даниил Медведев. Руснакът също ще има възможност да се изкачи до №2 в света, ако успее да спечели титлите в Дубай и Индиън Уелс, а в същото време никой от Синер и Алкарас да не достигне до финал (в Индиън Уелс). 

Припомняме, че Синер започна годината по феноменален начин, като спечели последователно титлите от Откритото първенство на Австралия и АТП 500 турнира в зала в Ротердам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини