Кошмарът за Надал продължава



07-03-2024 06:41 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Рафаел Надал се отказа в последния момент от участие в първия за сезона Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс, Калифорния. Испанецът сподели, че не се чувства готов да се конкурира на най-високо ниво, което е в основата на неговото решение.

„С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всеки знае колко много обичам това място и колко обичам да играя тук в Индиън Уелс. Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя. Работих усилено и тренирах и всички знаете, че направих опит този уикенд, но не смятам, че съм готов да играя на най-високо ниво на такова важно събитие. Това не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове“, сподели Надал.

37-годишният Рафа загуби от Карлос Алкарас в демонстративен мач в Лас Вегас в неделя и изглеждаше готов да се бори за четвърта титла в Индиън Уелс.

За последно Матадора игра в турнира през 2022 г., когато достигна до финал, където отстъпи пред Тейлър Фриц.
Носителят на 22 титли от Големия шлем трябваше да играе срещу Милош Раонич. И двамата получиха място в основната схема със „защитен ранкинг“. Сега канадецът ще срещне в първия кръг индиеца Сумит Нагал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини