Алкарас нанесе първа загуба за годината на Синер



17-03-2024 10:11 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас сложи точка на успешната серия на Яник Синер през 2024 година, побеждавайки го в полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, САЩ.

Алкарас се наложи с 1:6, 6:3, 6:2 за малко повече от два часа игра в повторение на мача му срещу италианеца през миналата кампания в Калифорния на същата фаза.

Двубоят далеч не стартира по вкуса на световния №2, тъй като в откриващия сет шампионът от Australian Open доминираше напълно на корта, за да спечели първата част с 6:1 за малко над 30 минути.

Оттук нататък обаче испанецът контролираше изцяло събитията на корта, осъществявайки ранни пробиви в следващите два сета по пътя си към към пълния обрат в срещата, който бе завършен след успехи с 6:3 и 6:2 в отделните части.

По този начин Алкарас прекъсна серията на Яник Синер от 16 поредни победи от началото на сезона и в неделя ще играе за своята пета Мастърс 1000 титла.

Съперник на испанеца на финала в Индиън Уелс отново ще бъде Даниил Медведев, когото Карлос победи в спора за трофея преди година.

Руснакът достигна отново до последния мач в турнира след успех в полуфиналите срещу американеца Томи Пол в три сета - 1:6, 7:6(3), 6:2.

В съперничеството си с Карлос Алкарас обаче към момента Даниил Медведев изостава с 2-3 победи, като за последно двамата играха в груповата фаза на Финалите на АТР през миналия сезон в Торино, когато испанецът се наложи с 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини