VSSport Open се завръща за четвърта поредна година



22-03-2024 15:01 | Tennis24.bg

Един от най-мащабните тенис турнири за аматьори и любители в България - VSSport Open се завръща. Надпреварата ще се проведе за четвърта поредна година на кортовете на ТК "Ника" в бургаския квартал Сарафово.

Най-добрите аматьорски състезатели в България и любители от цялата страна ще се включат в битката за титлите в двата формата. Тази година мероприятието ще се проведе между 9 и 11 май, като участниците ще бъдат разделени в два формата.

В силния формат, организаторите отново очакват най-добрите аматьори в страната да се включат в битката и да се опитат да прекъснат хегемонията на трикратния победител Иван Притъргов. Двубоите ще започнат в петък, 9 май със срещи от груповата фаза при любителите. В събота започва битката в силния формат. 

Организаторите, които тази година си партнират с Община Бургас, в опит да направят турнира още по-добър обещават много изненади за участници и гости на турнира. След като през годините в турнира взеха участие интересни имена като Красимир Балъков, Георги Чиликов, Георги Сърмов, Крум Савов и др. се очаква и тази година в битката да се включат любопитни гости от цялата страна, както и няколко участници от други страни. 

Състезателите ще бъдат разпределени в групи от по 4 състезатели, като най-добрите ще продължат в елиминационната фаза.

"Очаквам и тази година да оправдаем очакванията на участниците. Постарали сме се да осигурим прекрасни условия за всички и се надявам турнирът отново да се превърне в истински празник на тениса, но и на цял спортен Бургас. Интересът е огромен, като въпреки че не сме открили записването, вече има запитвания от много състезатели. Лично аз се надявам да продължим възходящата тенденция и турнирът да става все по-силен", коментира пред Tennis24.bg един от организаторите Станко Минев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини