Джокович: Да осъществиш мечтата си е специално01-07-2011 20:57 | Николай Драгиев

С победата си със 7:6(4), 6:2, 6:7, 6:3 над Жо-Вилфред Цонга в полуфиналите на Уимбълдън, Новак Джокович ще заеме от следващата седмица първото място в световната ранглиста като това ще е негов дебют като лидер.

През този сезон Джокович има 47 победи и 1 загуба. Досегашният водач Рафаел Надал пък записа 56 седмици като номер 1 във втория си престой на тази позиция.

Джокович ще стане първият състезател, след Федерер и Надал, който оглавява подреждането. Преди тях двамата между ноември 2003-а и февруари 2004-а лидер бе Анди Родик.

"Това определено е едно от най-големите постижения в моя живот, в моята кариера," заяви Джокович.

"Всички ние сме посветени на този спорт на 100%. Когато знаеш, че ще бъдеш най-добрият играч в света и ще играеш финал на любимия си турнир, това е нещо специално...

"И Федерер, Надал са невероятно постоянни в успехите си и доминираха в последните няколко години. Те не ти дават много шансове да бъдеш номер 1. Предполагам трябва да загубиш само един мач за седем месеца, за да постигнеш това.

"Мисля че всяко дете мечтае за подобни моменти. Ние живеем, за да осъществяваме мечтите си. Всички имаме и много тежки моменти. Знаете, че моята страна преживя война и други лоши неща. Не беше лесно да запазя мотивация и вяра в себе си. Но все пак успях," сподели Новак.

 
Коментари
Други новини