Огромен интерес към аматьорския турнир VS Sport Open 2024



26-04-2024 19:23 | Tennis24.bg

Всички 88 места за аматьорския турнир по тенис VS Sport Open 2024 са заети 3 седмици преди началото на турнира, съобщиха организаторите за Tennis24.bg.

Състезанието ще се проведе от 10 до 12 май на кортовете на ТК Ника в бургаския квартал Сарафово. Освен, че местата са заети за турнира има записани и над 20 резерви, които ще могат да се включат само при отказ на някой от регистрираните вече участници. 

Турнирът ще бъде разпределен в два формата, като в "екстра" формата ще участват безспорно най-добрите аматьори от цяла България. Там всички ще се опитат да детронират трикратния шампион Иван Притъргов. В екстрата състезателите ще бъдат разпределени в 6 групи от по 4 състезатели. 

В любителския формат ще участват 64 тенисисти, като те ще бъдат разпределени в 16 групи, а за елиминациите ще се класират първите двама във всяка група. 

Доста любопитни имена ще има сред участниците, сред които бившите футболисти Благой Георгиев и Георги Чиликов. Също така в екстра формата ще се включи и Петьо Борисов, който е флагман на тенис-журналистиката в България. Освен него друг добре познат журналист от телевизия - Крум Савов също ще участва в любителския формат. 

Освен много награди за участниците, организаторите обещават куп приятни изненади за участници и гости.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини