Рубльов ще играе за титлата в Мадрид



Рубльов ще играе за титлата в Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-05-2024 18:53 | Станко Димов

Поставеният под №7 Андрей Рубльов се класира за финала на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Руснакът демонстрира страхотна форма и не остави шанс на Тейлър Фриц (САЩ), побеждавайки го с 6:4, 6:3 след само 73 минути игра на централния корт „Маноло Сантана“. 

Рубльов използва максимално пълноценно запазената си марка – комбинацията от мощен сервис и форхенд с всичка сила, с която не остави шанс за реакция на 13-ия поставен Фриц. 

В неделя Рубльов ще се изправи във финала в Мадрид срещу Иржи Лехечка (Чехия) или Феликс Оже-Алиасим (Канада) в преследване на втората си Мастърс 1000 титла в кариерата. Първата той спечели в Монте Карло преди година. 

Любопитен е фактът, че преди турнира в испанската столица Рубльов се намираше в серия от 4 последователни поражения.  

„Успях да контролирам емоциите си, а това със сигурност ми помогна да достигна до финала.  Започнах двубоя много стегнато, като пропуснах няколко ретура, както и няколко лесни удара, но това е част спорта и тениса. Загубих подаването си, но и за момент не се притесних, защото беше началото на сета. Успях веднага да върна пробива, след което двубоят беше равностоен до края на сета“, каза след срещата Рубльов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини