Синер ще играе на Ролан Гарос само ако е на 100 процента здрав



Синер ще играе на Ролан Гарос само ако е на 100 процента здрав
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-05-2024 14:58 | Tennis24.bg

Яник Синер изрази съмнение относно участието си на Откритото първенство на Франция по тенис. Световният номер 2 каза, че ще играе на "Ролан Гарос" по-късно този месец в случай, че се възстанови напълно от проблема с бедрото, който го принуди да пропусне турнирите от сериите "Мастърс" в Мадрид и в Рим.

Синер получи контузията в испанската столица и се оттегли от четвъртфинала срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим миналата седмица, след което италианецът да реши да пропусне и надпреварата в Рим, която ще се проведе от 8 до 19 май.

"На "Ролан Гарос" ще играя само ако съм на 100 процента готов, ако има някакво съмнение, трябва да видим", заяви той.

"Някои контузии могат да бъдат предотвратени, други не. Досега свършихме страхотна работа, миналата година играх цял сезон без травми, както и през този досега", добави италианецът.

"Сега ще имам период без игра . . . трябва да видим как да работим от следващата седмица нататък. Подготовката за "Ролан Гарос" очевидно няма да бъде оптимална. Ще дам всичко от себе си, за да отида там при възможно най-добрите условия, за да се състезавам, но да играеш турнир от Големия шлем без мачове в Рим не е лесно", коментира той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини