Надал се сбогува с Рим след поражение от Хуркач



Надал се сбогува с Рим след поражение от Хуркач
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-05-2024 16:15 | Tennis24.bg

Рафаел Надал отпадна във втория кръг на Мастърс 1000 турнира в Рим, след като допусна поражение с 1:6, 3:6 пред седмия поставен Хуберт Хуркач. За испанеца, 10-кратен победител в надпреварата, това вероятно беше последно участие във Вечния град и той беше изпратен с бурни овации от публиката, която не спря да скандира името му през целия двубой. 

Надал започна обещаващо и още в първия гейм в срещата стигна до пет точки за пробив, които обаче Хуркач намери начин да неутрализира. След като съумя да вземе подаването си, полякът позволи на Рафа да вземе само един гейм в откриващия сет.

През втората част картината на корта не беше особено различна. Испанецът допусна нетипично голям брой непредизвикани грешки, което се оказа фатално за него срещу опитен и класен опонент като Хуркач. Срещата в Рим продължи час и половина. 

Сега пред Надал остава голямата дилема дали се чувства достатъчно готов да играе на любимия му турнир – „Ролан Гарос“, където е 14-кратен шампион. Откритото първенство на Франция започва след точно две седмици, в които Матадора ще трябва подобри значително представянето си, ако иска да избегне подобно ранно отпадане.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини