Последният танц на Рафа Надал



Последният танц на Рафа Надал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-05-2024 18:32 | Tennis24.bg

Александър Зверев победи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Рафаел Надал във вероятния последен мач на испанеца на Откритото първенство на Франция.

Титаничният сблъсък от първия кръг на турнира продължи 3 часа и 6 минути и завърши с успех за четвъртия в схемата Зверев.


За Надал, който е печелил "Ролан Гарос" безпрецедентните 14 пъти, това бе едва четвърта загуба в Париж в цялата му кариера, както и първо поражение преди четвъртия кръг.

Неговото дълго отсъствие от корта през последните две години заради контузии обаче не му позволи да постигне нещо повече от почетно поражение срещу един от играчите в най-добра форма в света в момента.


След края на двубоя публиката дълго аплодира 37-годишния Надал, който загуби в първи кръг в турнир от Големия шлем за едва трети път в кариерата си и за пръв път от Откритото първенство на Австралия през 2016 година.

"Искам да кажа едно голямо благодаря. За мен беше привилегия. Трудно ми е да говоря. Вероятно това е последният път, в който заставам тук пред вас. Ако това е така, искам да кажа, че се наслаждавах на всеки един момент. Трудно е да опиша какво чувствам в момента, но съм сигурен, че усещах любовта ви. Това е моето най-любимо място на света. Искам да поздравя Саша за хубавия мач, който направи. Не е случайно, че той спечели турнира в Рим. През 2022 година ти изживя един от най-тежките моменти в кариерата си на този корт. Пожелавам ти успех", заяви Надал, обръщайки се към публиката и към Зверев.

"Последните две години бяха много тежки за мен. Първата ми мечта обаче да се върна тук вече е изпълнена. Днес играх много добре, бях конкурентен, но и моят опонент беше много силен. Не мога да потвърдя на 100 процента, че това е бил последният ми мач тук, защото преди два месеца изобщо не си представях, че мога да стигна до такъв мач. Все още имам желание да бъда тук и се надявам да играя на този корт и на Олимпийските игри. Искам да се подготвя добре за тях.

Но не знам какво ще се случи след още два месеца. Сега, когато съм почти на 38 години, толкова много спомени от този корт изплуват в съзнанието ми. Не мога да откроя само един момент. Никога не бих пропуснал да благодаря за цялата подкрепа от всеки, който ми е помогнал през живота ми. От дъното на душата си ви благодаря и се надявам, че ще се видим отново", завърши Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини