Томова приключи участието си на Ролан Гарос



30-05-2024 18:10 | Tennis24.bg

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. В среща от втория кръг, 29-годишната софиянка отстъпи с 1:2 сета пред китайката Син Ван, в отделните части 5:7, 7:5, 1:6. Двубоят по програмата трябваше да се играе в сряда, но бе отложен с 24 часа заради дъжд над френската столица. Днес срещата бе прекъсвана на два пъти заради дъжд, а в крайна сметка победител излезе азиатката.

Томова загуби първата част, след като допусна късен пробив в 11-ия гейм. Сервирайки след това Ван реализира втория си сетбол и поведе със 7:5.

Китайката, която е №37 в ранглистата на WTA в момента, поведе с ранен пробив във втораата част и при 5:4 в своя полза сервира за крайния успех. Тя стигна и до мачбол, който не успя да реализира, а от своя страна Томова успя не само да върне пробива в последния възможен момент за 5:5, но спечели следващите две игри, с което прати развоя на двубоя в пълния му формат.

Решаващият трети сет се разви изцяло по вкуса на Ван, която след два пробива поведе с 4:0. При 5:1 за азиатката срещата беше прекъсната за повече от два часа заради дъжд, а когато играта беше подновена Ван се наложи с 6:1.

Това беше четвърти дуел между двете, като Ван записа трети успех над първата ни ракета. Последната им среща беше на клей миналия месец в Рим, когато азиатката се наложи в равностоен двубой с 5:7, 7:5, 6:4, в който Томова пропусна общо 10 мачбола.

Софиянката има за какво да е доволна, защото тази година за първи път в кариерата си успя да запише победа в основна схема на „Ролан Гарос“. Припомняме, че на старта тя победи 16-ата поставена рускиня Екатерина Александрова - 6:3, 7:6 (5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини