Григор срещу Синер в дневната сесия във вторник



03-06-2024 18:06 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се изправи срещу Яник Синер във вторник в среща от четвъртфиналите на „Ролан Гарос“. Организаторите поставиха двубоят да бъде последен от програмата от дневната сесия, като ще започне веднага след края на срещата Швьонтек – Вондрушова (започват не преди 13:30 часа). 

Димитров и Синер ще се срещнат за пети път, като до момента италианецът води с 4-1 победи. По-рано през годината те играха на финала на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Маями, а победата взе Синер – 6:3, 6:1. Единственият успех на Димитров е на клей – на Мастърс 1000 в Рим преди 4 години, когато българинът печели след обрат – 4:6, 6:4 6:4. 

Припомняме, че за Димитров това ще бъде дебютно участие в тази фаза на „Ролан Гарос“. Ако запише победа над световния №2 българинът ще има класиране за полуфиналите във всеки един от турнирите от Големия шлем. 

Във вечерната сесия организаторите поставиха двубоя между Циципас и Алкарас (не преди 21:15 часа), който ще определи съперника на Димитров или Синер на полуфиналите в Париж. Всички четвъртфинални двубои при мъжете и дамите ще се изиграят на централния корт „Филип Шатрие“, който е един от двата с покрив. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини