Виландер: Играта на Джокович е микс от Агаси и Федерер



05-07-2011 02:46 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Матс Виландер анализира финала на Уимбълдън, в който Новак Джокович победи Рафаел Надал и по триумфален начин стъпи на върха в световната ранглиста.

"Не мисля, че Надал сбърка с тактиката си в мача. Той подходи с нужното уважение спрямо оръжията на своя съперник. Просто в момента и по специално в този финал, новият номер 1 в света показа най-високото ниво на игра, което изобщо сме виждали някога.

"На пръв поглед показаното не изглежда толкова впечатляващо като играта на Федерер от най-добрите му дни или от Надал, когато спечели US Open.

"В момента обаче Джокович е издигнал всеки един компонент от играта си до несравнимо ниво. Той взима топката толкова рано, движи се бързо и прави тениса да изглежда толкова лесен. Той удря топката много чисто, прави малко грешки и излиза в точните моменти на мрежата - това е тенисът, който ще виждаме за в бъдеще. Неговата игра представлява микс от тази на Федерер и Агаси," анализира Виландер.

Той не пожела да отпише Надал от битката и отчете, че испанецът ще отвърне на удара.

"Сигурен съм, че Надал няма да остави нещата така. Очаквам да видим още много финали между двамата и това със сигурност ще се превърне в историческо съперничество."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини