Групата Електрохолд стана закрилник на египетски лешояд



12-06-2024 21:43 | Tennis24.bg

Групата Електрохолд се включи в кампанията „Стани закрилник на египетски лешояд“. ЕРМ Запад, част от Електрохолд, осигури храна на един египетски лешояд и GPS предавател за неговото проследяване след освобождаването му в дивата природа. 

Преди да бъде осиновена от Електрохолд, птицата обитаваше адаптационна волиера в Източни Родопи. Тя бе освободена в дивата природа на 10 юни. Името ѝ ще бъде избрано от служителите на Електрохолд.

Египетският лешояд е най-дребният и единственият мигриращ от четирите вида лешояди, срещащи се в Европа. Той е световно застрашен вид и е една от най-бързо изчезващите птици на планетата. В наши дни Балканският полуостров приютява по-малко от 60 двойки. Видът се слави със своята интелигентност. Това е една от малкото птици, които използват сечива. През септември младите и възрастните птици напускат гнездовите си територии и поемат по дългия път към местата за зимуване в Африка. Полетът на осиновения от Електрохолд лешояд може да бъде проследен благодарение на поставения на птицата предавател. Това ще осигури ценна информация за маршрута, поведението и предпочитаните от лешояда места за хранене и почивка.

Осиновяването на египетския лешояд е част от дългосрочната политика на ЕРМ Запад за грижа за околната среда и опазване на биологичното разнообразие. За цялостната си екологична политика компанията беше класирана на първо място в конкурса на b2b Media „Най-зелените компании в България 2024“ в категория „Енергетика и воден сектор“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини