Надал ще играе Бостад, където спечели една от първите си титли



13-06-2024 21:36 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Рафаел Надал потвърди участие на АТР 250 турнира на червени кортове Nordea Open в Бостад, Швеция. Надпреварата ще се проведе в периода 15-21 юли и ще послужи като генерална репетиция за Матадора преди участието му на Олимпийските игри седмица по-късно. 

За последно Рафа участва в турнира през 2005 г., когато спечели титлата след победа на финала над Томаш Бердих. Надал е играл в Бостад и през 2003 и 2004 г. 

„Голяма новина е, че един от най-великите играчи за всички времена ще играе на Nordea Open. От години ние поддържаме добри взаимоотношения. Този сезон за Надал ще бъде добра подготовка преди Игрите в Париж“, коментира изпълнителният директор на турнира Кристер Хулт. 

Припомняме, че тенис турнирът на Олимпийските игри ще се проведе на кортовете на „Ролан Гарос“, където Надал е спечелил 14 от своите 22 титли от Големия шлем. 

Хулт добави: „Когато разбрах, че Рафа няма да участва на Уимбълдън, но планира да играе на Олимпийските игри, видях страхотна възможност и веднага се свързах с неговия мениджър. Отне ни около седмица в телефонни разговори преди да стигнем до заключението, че той и целият му екип очакват с нетърпение да се завърнат в Бостад“. 

Надал отговори със следния коментар: „Щастлив съм отново да играя в Бостад, където спечелих една от първите титли в кариерата си. Пазя отлични спомени от там и очаквам с нетърпение да се върна и да играя пред шведските фенове“. 

Надал получи „уайлд кард“ от организаторите, което означава, че няма да бъде сред поставените и ще започне участието си в турнира от първия кръг. Неговият откриващ двубой ще бъде на 15 или 16 юли (понеделник или вторник).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини