Джак Дрейпър спечели първа титла в кариерата си



16-06-2024 17:30 | Tennis24.bg

Джак Дрейпър направи обрат във финала на турнира на тревни кортове в Щутгарт срещу Матео Беретини и след 3:6, 7:6 (5), 6:4 спечели първа АТР титла в кариерата си. 

Беретини бе по-добрият играч в първия сет, като направи пробив в четвъртия гейм за 3:1, който успешно затвърди. Така той затвори частта при 6:3 за малко повече от половин час.

Втората част беше много по-изравнена, като всеки от двата взимаше подаването си. Дрейпър имаше две възможности да спечели сета при 5:4 и сервис на италианеца, но последният се защити и успя да изравни, а след това и да стигне до тайбрек.

В тайбрека всичко бе равностойно до 5:5, когато британецът направи мини пробив, а след това реализира и седма точка при свое подаване.

В третия сет Дрейпър проби за 4:3, а при 5:4 и свой сервис спечели гейма на нула, като взе целия мач за близо 2 часа и 10 минути игра.

Финалистът от Уимбълдън през 2021 Беретини направи повече асове - 14 на 12 и печеливши удари в мача - 38 на 34, но бе неубедителен при ретурите и при точките на първи и втори сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини