Иснър и Маю се гласят за финал в Нюпорт



06-07-2011 13:32 | Станко Димов

Маратонците от Уимбълдън 2010 Джон Иснър и Никола Маю преодоляха с лекота първите си съперници на турнира Campbell’s Hall Of Fame Tennis Championships в Нюпорт. Американецът и французинът  отново могат да премерят сили, но за тази цел и двамата трябва да стигнат до финал в турнира. Именно това е и тяхното желание.


„Ако играем на финал един срещу друг, то този път най-накрая и двамата ще сме доволни. Ще бъде страхотно”, сподели Маю, който загуби от Иснър в първи кръг на Уимбълдън преди 2 седмици.


„И аз се надявам на същото”, каза от своя страна Иснър, който е поставен под №1 в схемата. „С удоволствие ще играя още веднъж с него, особено като двубоят не е в първи кръг. До момента сме играли 3 пъти, при това само на трева. Мисля, че нашият мач на Куинс Клъб преди няколко години бе във втори кръг, пак в много ранна фаза. Затова ще бъде добре, ако се изправя срещу него на финал”, сподели снажният американец.


Нашите надежди в турнира са свързани с Григор Димитров. Българинът е поставен под №2 в основната схема, а на старта записа сравнително лесно победа с 2:0 сета над Брайън Дабул (Аржентина).


Тази вечер Димитров отново ще излезе на корта, а негов съперник ще бъде „поспаланкото” Денис Кудла (САЩ), който малко изненадващо победи на старта Иво Карлович (Хърватия). При победа днес, Гришо ще се класира за ¼-финал в турнира, където пък е възможно да се изправи срещу Томи Хаас (Германия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини