Григор Димитров срещу Монфис в петък (програма)



04-07-2024 23:25 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще изиграе двубоя си от третия кръг на Уимбълдън в петък. 10-ият поставен Димитров ще има за съперник ветерана от Франция Гаел Монфис, като организаторите поставиха срещата да бъде втора от програмата на Корт 1. Въпросното съоръжение има покрив, което означава, че независимо от метеорологичните условия над Лондон, двубоят ще се проведе. 

Очаква се Димитров и Монфис да излязат на корта около 17:00 часа наше време. Преди тях, от 15:00 часа, програмата на корта откриват седмата поставена Жасмин Паолини (Италия) и Бианка Андрееску (Канада). 

ПРОГРАМА ЗА ПЕТЪК!

До момента Димитров и Монфис са играли общо 5 пъти, като французинът води с 4-1 победи. Последният им дуел обаче е от преди повече от 8 години – на Мастърс 1000 турнира в Маями. Единствената победа на Димитров над Монфис е на полуфиналите на АТР 250 турнира в Букурещ от 2014 г., когато при 5:1 гейма в първия сет французинът се отказва. Ден по-късно Димитров спечели трофея в румънската столица. 

Спечелилият двубоя Димитров – Монфис ще се класира за осминафиналите, където ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Даниил Медведев (Русия, №5). 

Програмата на централния корт в петък ще открие шампионът от миналата година Карлос Алкарас (Испания, №3), който ще има за съперник Франсис Тиафо (САЩ, №29). В игра ще видим и световния №1 Яник Синер (Италия), който ще има за опонент Миомир Кецманович (Сърбия).   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини