Обещаващо начало за Росица Денчева на Уимбълдън



08-07-2024 17:31 | Tennis24.bg

Росица Денчева загуби само два гейма и се класира убедително за втория кръг на сингъл при девойките на Уимбълдън. Българката разгроми с 6:0, 6:2 квалификантката Мика Бухник от Израел. Срещата продължи 59 минути. Във втория кръг Денчева ще играе срещу поставената под №8 Мингъ Сю от Великобритания.

По-късно днес Елизара Янева ще играе срещата си от първия кръг на сингъл срещу поставената под №11 в схемата Уакана Сонобе от Япония. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4, 6:1 на турнира в Роухямптън.

Вчера Ива Иванова се класира за втория кръг на сингъл при дeвойките. Поставената под №16 българка направи обрат и победи с 2:6, 6:2, 6:2 Изабел Лейси от Великобритания. Във втория кръг Ива ще играе срещу Рейна Гото от Япония. Предната седмица Иванова победи Гото с 6:3, 6:4 на турнира в Роухямптън.

Александър Василев пък загуби в първия кръг на сингъл при юношите. Българинът поведе със сет, но загуби с 6:4, 6:7(1), 6:7(7) от №6 в схемата Ян Кумстат от Чехия. Срещата продължи 2 часа и 24 минути. Преди този мач Василев постигна две победи в квалификациите на турнира. Кумстат пък е финалист от Australian Open и шампион на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.

Също днес Александър Василев трябва да изиграе и срещата си от първия кръг на двойки при юношите. Българинът и Андреас Тимини от Кипър ще играят срещу Реда Бенани от Мароко и Мойсе Куаме от Франция.

Срещите на двойки при девойките ще започнат утре.

Росица Денчева и Елизара Янева ще играят в първия кръг срещу британките Изабел Лейси и Хана Клъгман.

Ива Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, ще стартират срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини