Рибакина и Крейчикова си осигуриха дуел на полуфиналите



10-07-2024 17:17 | Tennis24.bg

Състезаващата се за Казахстан Елена Рибакина и чехкинята Барбора Крейчикова се класираха за полуфиналите на Уимбълдън и ще играят помежду си за място на финала на третия за годината турнир от Големия шлем.

Рибакина се наложи сравнително лесно над украинката Елина Свитолина с 6:3, 6:2 за точно час на корта. Тя бе пробита още при първия си сервис гейм в първия сет, но веднага след това върна пробива, като взе подаването на Свитолина и в осмия гейм и се наложи в първата част с 6:3.

Във втория сет Рибакина бе още по-убедителна, като започна с пробив, поведе с 2:0, след това направи пробив и за 5:2, като после затвори мача на свой сервис. 

В другия четвъртфинал от деня Барбора Крейчикова победи латвийката Елена Остапенко с 6:4, 7:6 (4), като двубоят бе оспорван и равностоен.

Първият сет бе решен от един пробив, който дойде в третия гейм, когато чехкинята дръпна с 2:1, след това затвърди преднина си и спечели частта.Във втората част Оспатенко направи пробив и поведе с убедителното 4:1. Тя обаче допусна два пъти за загуби свой сервис и дори Крейчикова сервираше за мача при 5:4. Латвийката обаче върна пробива и изравни, а след това стигна и до тайбрек. В него Крейчикова поведе с 6:3 и затвори мача при 7:4.

Барбора Крейчикова и Елена Рибакина са играли два мача помежду си до момента, като чехкинята е победила и в двете срещи след оспорвани трисетови двубои.

В другия полуфинал ще се срещнат хърватката Дона Векич и финалистката от „Ролан Гарос“ Джазмин Паолини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини