Ива Иванова отпадна на осминафиналите на сингъл на Уимбълдън



Ива Иванова отпадна на осминафиналите на сингъл на Уимбълдън
Свързани турнири
Тагове
11-07-2024 16:29 | Tennis24.bg

Ива Иванова отпадна на осминафиналите на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис. 

Поставената под №16 българка отстъпи с 1:6, 2:6 на финалистката от Australian Open и №3 в схемата Емерсън Джоунс от Австралия. Срещата продължи 49 минути. На полуфиналите в Австралия Иванова отново загуби от Джоунс.

По-рано днес Росица Денчева разгроми с 6:3, 6:0 Соня Женихова от Германия и се класира за четвъртфиналите на сингъл. Това е трета поредна победа за Росица на турнира без да загуби сет. За място на полуфинала Денчева ще играе срещу първата поставена Рената Ямрихова от Чехия.

Също днес ни очакват и три мача на двойки с българско участие.
Елизара Янева и Росица Денчева ще играят във втория кръг при девойките срещу Емерсън Джоунс от Австралия и Виктория Паганети от Италия. Янева и Денчева победиха елиминираха в първия кръг финалистките от миналата година на Уимбълдън при девойките двойки Изабел Лейси и Хана Клъгман от Великобритания.

Ива Иванова трябва да доиграе срещата си от първия кръг. Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, спечелиха първия сет със 7:6(6) срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия преди срещата да бъде отложена за днес.

Александър Василев и Андреас Тимини от Кипър ще играят във втория кръг на двойки при юношите срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Максим Мрва от Чехия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини