Алкарас спечели Уимбълдън за втора поредна година



14-07-2024 18:41 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас спечели за втора поредна година Уимбълдън. В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец победи сърбина Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6 (4) за точно два час и половина игра.

За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от Уимбълдън, като му липсва единствено трофея от Откритото първенство на Австралия за попълване на колекцията.

37-годишният Джокович пък отново се размина с мечтата да спечели рекордния в историята на тениса 25-ти трофей от Шлема. Освен това сърбинът остава със седем купи от Уимбълдън - с една по-малко от рекордьора Роджър Федерер от Швейцария.

Статистиката от мача подкрепи доминацията на Карлос Алкарас. Испанецът записа 42 печеливши удара срещу 26 на Джокович. Сърбинът направи една непредизвикана грешка повече - 25 срещу 24, а седемкратният шампион имаше предимство единствено в броя пласнирани асове - осем срещу пет.

Двубоят на Централния корт бе изгледан от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която е патрон на Уимбълдън. Тя направи първата си публична поява от март месец насам, когато обяви, че се бори с онкологично заболяване. Тя награди двамата финалисти.

Въпреки победата си и това, че държи титлите от Уимбълдън и "Ролан Гарос", Карлос Алкарас ще остане номер 3 в световната ранглиста, докато Джокович ще запази втората си позиция. Водач продължава да бъде италианецът Яник Синер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини