Нишиока спечели титлата в Атланта



29-07-2024 09:08 | Tennis24.bg

Йошихито Нишиока спечели титлата от турнира на твърди кортове в Атланта. В прекъсвания от дъжд финал японецът победи Джордан Томпсън с 4:6, 7:6(2), 6:2. 

 

"Чувството е страхотно. Това беше истинска битка, направих голям обрат. Дъждът определено спря неговата инерция и извадих късмет. В края заиграх много добре. Спечелих трета титла в кариерата ми, което не вярвах да се случи тази година, така че чувството е наистина много добро", каза Нивиока за АТП.

 

Мачът първо бе спрян заради дъжд при преднина от сет за Томпсън. След 45 минути пауза двубоят продължи, но скоро след това отново бе спрян, този път за повече от четири часа и половина.

 

Преди паузите Нишиока правеше много грешки на форхенд, но след това той намери себе си и успя да стигне до обрата. Японският левичар стигна до пробив още на старта на третия сет и с лекота взе частта с 6:2.

 

Така той подобри баланса си срещу австралиеца до 5:0. Нишиока отрази 10 от 11 възможности за пробив на Томпсън и спечели трета титла в кариерата си. Първата бе в Шънчжън през 2018, а втората - в Сеул през 2022. Той е единственият шампион в Атланта, роден извън САЩ (10) или Австралия (3).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини