Силен ден за американките в неделния ден в Париж



29-07-2024 11:20 | Tennis24.bg

Американките Коко Гоф и Джесика Пегула се класираха за втория кръг на Олимпийския турнир по тенис за жени в Париж. Номер 2 в схемата Гоф надделя над Айла Томлянович (Австралия) с 6:3, 6:0 в дебюта си на сингъл на олимпийска сцена и в следващия кръг ще играе с Мария Лурдес Карле. Аржентинката не даде и гейма на Татяна Мария от Германия.

 

Пегула, която е пета в схемата, се справи с вицешампионката на двойки от Токио Виктория Голубич (Швейцария) - 6:3, 6:4. В следващия кръг я чака Елина Свитолина от Украйна. Бронзовата медалистка от Токио на сингъл се справи с  Моюка Учиима от Япония с 6:2, 6:1. 

 

Двете американки Пегула и Гоф играят и в турнира на двойки, където  като топ поставени предходния ден също записаха победа.

 

Други две американки - Даниел Колинс и Ема Наваро, също се класираха за втори кръг. Следваща съперничка на Наваро е българката Виктория Томова.

 

В другите срещи от втория ден на тенис надпреварата номер 12 Марта Костюк (Украйна) елиминира Лулу Сун (Китай) с 6:4, 6:3, 14-а Беатис Адад Мая (Бразилия) спечели срещу Варвара Грачьова (Франция) с 6:4, 4:6, 6:0, а 16-а в схемата Лейла Фернандес (Канада) постигна успех срещу Каролина Мухова (Чехия) с 6:1, 4:6, 6:2.

 

От поставените надпреварата напусна номер 10 Елена Остапенко (Латвия), която загуби от Камила Осорио (Колумбия) с 4:6, 3:6.

 

Бившата номер 1 в света Каролина Вожняцки (Дания) завърши програмата в женския тенис за деня с обрат над Маяр Шериф (Египет) с 2:6, 7:5, 6:1 за близо два часа и половина на корта.

 

След три сета напред продължава и шампионката от Уимбълдън Барбора Крейчикова - 4:6, 6:0, 7:6(2) над Сара Сорибес Тормо (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини