Надал/Алкарас и Мъри/Еванс продължават в Париж



31-07-2024 10:23 | Tennis24.bg

Рафаел Надал и Карлос Алкарас се класираха за четвъртфиналите на двойки на олимпийския тенис турнир в Париж, след като отстраниха във втория кръг нидерландците Талон Грийхспор и Уесли Колхоф с 6:4, 6:7(2), 10-2.

 

Носителят на 22 титли от Големия шлем и заемащият трето място в световната ранглиста на сингъл при мъжете спечелиха първия сет след ключов пробив в седмия гейм. Втората част премина без пробиви, а добрата игра на нидерландските тенисисти им осигури тайбрек, който спечелиха със 7:2 точки, изравнявайки сетовете.

 

В шампионския тайбрек обаче „Надалкарас” направиха серия от 5 безответни точки, взеха аванс от 9-1 и приключиха срещата при втория си мачбол за 10-2 след два часа и 24 минути игра пред препълнените трибуни на корт "Сюзан Ленглен".

 

„Да играеш с Рафа от една и съща страна на мрежата и да се учиш от него е невероятно. Уча се как да се справям в различни ситуации. Начинът, по който насърчава или нещо подобно. Невероятно е, затова се опитвам да се насладя на всяка секунда“, заяви пред френските медии Алкарас.

 

Следващите съперници на испанската двойка ще бъдат поставените под номер 4 американци Остин Крайчек и Раджийв Рам.


Надал вече отпадна от надпреварата на сингъл след поражение от Новак Джокович, докато Алкарас ще играе в третия кръг срещу руснака Роман Сафиулин.

 

В друг мач на двойки друг олимпийски шампион също постигна победа. Анди Мъри, за когото това е последната професионална надпревара в кариерата, и Дан Еванс достигнаха четвъртфиналите след пореднен драматичен успех, този път над миналогодишните финалисти на Откритото първенство на Франция белгийското дуото Сандър Жил и Йоран Влиген - 6:3, 6:7 (6), 11:9.

 

„Бях наистина емоционален в края на мача. Очевидно съм изключително щастлив и развълнуван, че успяхме да преминем и още един невероятен тест.”, заяви Мъри.

 

Британците ще играят в следващия кръг срещу американския дует Тейлър Фриц и Томи Пол или нидерландците Робин Хаасе и Жан-Жулиен Ройер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини