Тиафо с трудна победа във Вашингтон



Тиафо с трудна победа във Вашингтон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-07-2024 12:46 | Tennis24.bg

Представителят на домакините Франсис Тиафо направи обрат и победи в три сета Даниел Елахи Галан в среща от втория кръг на тенис турнира Mubadala Citi DC Open, който се провежда във Вашингтон. Американецът, който заема 29-о място в ранглистата, трябваше доста да се потруди срещу световния номер 124, но в крайна сметка спечели с 6:7(8), 6:3, 6:3. В осмия гейм на първия сет мачът бе прекъснат за 40 минути заради дъжд.

 

„Радвам се, че се задържах в мача. В началото не втория сет играх слабо, тъй като бях ядосан, че бях загубил първия сет. Задържах се, повиших нивото си и от срещата на частта заиграх наистина добре. Сервисът ми помогна много.”, коментира Тиафо. Въпреки загубата колумбиецът завърши с 22 аса.

 

Други двама представители на домакините също записаха победи. Брандън Накашима спечели срещу Кристофър О’Конъл с 6:2, 6:2, а четвъртият поставен Себастиан Корда се наложи на чилиеца Кристиан Гарин с 6:3, 6:2.

 

Денис Шаповалов пък победи Адриан Манарино с 6:2, 6:1 и на 1/8-финал ще играе с 12-ия в схемата Миомир Кечманович от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини