Бадоса започна с победа във Вашингтон



Бадоса започна с победа във Вашингтон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-07-2024 15:34 | Tennis24.bg

Бившата №2 в ранглистата на WTA Паула Бадоса се класира за втория кръг на Mubadala Citi DC Open. Участващата с „уайлд кард” испанка победи с 6:1, 7:6(6) представителката на домакините София Кенен. Бадоса спечели 83% от точките на първия си сервис.  

 

„Чуваствам се много добре. През последните две седмици тренирах доста.”, заяви Бадоса, която през последните шест месеца на 2023 г. се възстановява от травма (стрес фрактура) на гърба.

 

След трудно начало на годината тя започна да намира ритъма си по време на европейски клей сезон, а изборът на турнира на твърди кортове във Вашингтон пред Олимпийските игри е бил прагматичен по две причини.

 

„Не исках да сменям толкова бързо настилките, не би било добре за гърба ми. Здравето ми е приоритет.”, коментира тя. Другият фактор е защитеният ѝ ранкинг, който ще използва за US Open вместо за Париж. „Жалко е, но трябваше да избера.”

 

В спор за четвъртфинално място испанката ще се изправи срещи третата в схемата Людмила Самсонова. Тази вечер започват осминафиналните срещи, като топ поставена в турнира е Арина Сабаленка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини