Джокович и Алкарас с двусетови победи в Париж



31-07-2024 17:38 | Tennis24.bg

Новак Джокович продължава по пътя към златната си олимпийска мечта без загубен сет в Париж. На осминафиналите топ поставеният надигра германеца Доминик Кьопфер със 7:5, 6:3 за час и 37 минути игра. Така носителят на 24 титли от Големия шлем ще играе в следващата фаза със Стефанос Циципас от Гърция.

 

Джокович имаше затруднения само в първия сет, като двамата си размениха по един пробив и се стигна до 5:5. При този резултат сърбинът поведе, а след това проби германеца в последния момент.

 

Във втория сет Джокович поведе набързо с 3:0 и след това поддържаше спокойно аванса си за крайното 6:3.

 

Така Новак вече има 16 победи на сингъл на олимпийски игри, като по този показател е едноличен лидер.

 

В друг ранен мач Циципас се наложи над аржентинеца Себастиан Баес със 7:5, 6:1 за малко повече от час и 20 минути игра.

 

Двубоят започна по-добре за Баес, който при 5:4 сервираше за първата част, но световният №11 успя да изравни, а след това спечели всички геймове до края за 7:5.Във втория сет превъзходството на Циципас бе голямо, като той поведе с 5:0 и малко по-късно сложи точка на спора, за да стане първият грък на 1/4-финал на олимпийски игри от 1988 г. насам. 

 

Джокович, който пък стана най-възрастният четвъртфиналист на Игри от 1988 г., води с 11:2 победи срещу гръцкия тенисист, като 10 от тях са поредни. 

 

Карлос Алкарас победи с 6:4, 6:2 Роман Сафюлин за час и половина на корта и стана най-младият тенисист на олимпийски четвъртфинал на сингъл след Джокович в Пекин през 2008 г.

 

Сафюлин допусна два ранни пробива в началото на първия сет, което бе решаващо за успеха на испанския тенисист с 6:4. Вторият в схемата стартира с пробив и втората част, поведе с 3:1, а по-късно направи нов пробив за 5:2 преди да приключи мача при първата си възможност.

 

Испанецът ще играе с поставения под №9 Томи Пол, който победи представителя на домакините Корентен Муте със 7:6(6), 6:3.

 

Италианецът Лоренцо Музети пък отстрани друг американец - Тейлър Фриц, с 6:4. 7:5 и чака настоящия олимпийски шампион Александър Зверев или Алексей Попирин (Австралия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини