Карлос Алкарас ще спори за Олимпийски медал



01-08-2024 18:11 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на Олимпийския тенис турнир, след като победи с 2:0 сета американеца Томи Пол, в отделните Части 6:3, 7:6 (7). По този начин шампионът от „Ролан Гарос“ и Уимбълдън ще получи шанс да играе и за олимпийски медал, който ще му бъде сигурен при победа в следващия кръг. 

Пробив в шестия гейм за преднина 4:2 се оказа достатъчен на Алкарас да вземе откриващия сет. През втората част испанецът допусна колебания и изоставаше с 2:5 гейма, но успя да върне пробива и да се добере до тайбрек, където отрази сетбол и се наложи с 9-7 точки. 

Благодарение на успеха Алкарас стана петият представител на Испания, който достига до полуфиналите на Олимпийски игри от Сеул 1988 насам. 

За малко повече от два часа игра Алкарас направи 22 печеливши удара. В спор за място на финала той ще срещне победителя от двубоя между Каспер Рууд и Феликс Оже-Алиасим. Испанецът стана най-младият полуфиналист на Олимпийски игри от Новак Джокович в Пекин през 2008 г. 

Ако спечели на полуфиналите Алкарас ще играе за златен медал при олимпийския си дебют. Ако загуби ще се конкурира за бронз. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини