Ига Швьонтек спечели бронзов медал от Игрите в Париж



Ига Швьонтек спечели бронзов медал от Игрите в Париж
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-08-2024 18:29 | Tennis24.bg

Водачката в схемата Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския турнир по тенис в Париж. Представителката на Полша се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмиедлова (Словакия) само за 59 минути игра на корт „Филип Шатрие“ в комплекса „Ролан Гарос“.

По време на срещата Швьонтек направи общо пет пробива срещу само един в полза на словачката и приключи двубоя още при първата си възможност.

23-годишната Швьонтек е първата полякиня, която печели медал от олимпийски игри в тениса. Тя има четири титли на „Ролан Гарос“ през последните пет сезона.

Шмиедлова, заемаща 67-мо място в света, през тази седмица за първи път победи състезателки от топ 10 на световната ранглиста в два поредни двубоя. Словачката се наложи срещу шампионката от Уимбълдън Барбора Крейчикова и финалистката от „Ролан Гарос“ Джазмин Паолини.

В събота на финала във френската столица една срещу друга се изправят китайката Чжън и хърватката Дона Векич, които ще определят новата олимпийска шампионка в надпреварата при дамите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини