След трудна победа Швьонтек е във втория кръг, Осака също с успех



28-08-2024 01:11 | Tennis24.bg

Ига Швьонтек се класира за втория кръг на US Open, след като победи с  6:4 7:6(6) рускинята Камила Рахимова. Водачката в схемата при жените и шампионка в Ню Йорк през 2022 година направи 41 непредизвикани грешки, но успя да реализира три от шест шанса за пробив и да стигна до победата след близо два часа на корта. 

 

Швьонтек поведе с 4:0 в първия сет и изглеждаше решена да спечели бърз успех, но Рахимова върна три поредни гейма, преди полякинята да приключи сета с 6:4.Швьонтек започна ударно и във втората част с пробив за 2:1, но постепенно грешките зачестиха и позволиха на рускинята да се задържи по-дълго на корта.

 

Полякинята сервираше за спечелване на мача при 5:4, но допусна пробив и се стигна до тайбрек, където Рахимова имаше три сетбола при 6:3. Швьонтек показа класата си в този труден момент, взе пет поредни точки и приключи срещата с 8:6.

 

Действащата шампионка от Откритото първенство на Франция ще се изправи във втория кръг срещу японската квалификантка Ена Шибахара, която се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 4:6, 7:6(6).

 

Американката Каролин Долхайд поднесе изненада, елиминирайки сънародничката си и 11-а в схемата на турнира Даниел Колинс след 1:6, 7:5, 6:4.

 

В друг мач бившата №1 Наоми Осака, облечена в запомнящ се екип, победи с 6:3, 6:2 Йелена Остапенко в сблъсък между две шампионки от Големия шлем и записа първи успех над топ 10 състезателка от четири години. Осака ще играе във втория кръг срещу чехкинята Каролина Мухова.


„Опитвах се да не плача, когато излизах. Да спечеля този мач и да бъда част от тази атмосфера означава много за мен. Просто искам да играя наистина добре и да се забавлявам. Моменти като този са толкова ценни и мога само да се надявам, че ще имам още такива", каза японката след първия си мач на турнира, който  спечели през 2018 и 2020 година.

 

„Спомням си миналата година, когато гледах играта на Коко Гоф и толкова много исках да стъпя отново на тези кортове, но не знаех дали ще мога", каза още Осака, която има дъщеря на една годинка.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини