Кипър поведе с 2:1 победи след 3 часа битка и уникална драма



09-07-2011 18:33 | Станко Димов

България загуби мача на двойки с Кипър с 2:3 сета след 3 часа страхотна битка в зала „София”. Нашите момчета, в състав Тодор Енев / Димитър Кутровски показаха борбен дух и се върнаха в мача от 0:2 до 2:2, но в крайна сметка отстъпиха пред Багдатис и партньора му Куздриорян. Благодарение на успеха гостите от Кипър се доближиха само на победа от крайния успех в баража за оставане във втора група на купа „Дейвис”.


Мачът в зала „София” започна ужасяващо за нашия тим. С продължителен първи гейм Кипър стигна до пробив и поведе в резултата. Гостите продължиха да доминират, основно чрез отличната игра на Маркос Багдатис и до края на сета стигнаха до втори пробив, след което с лекота поведоха – 6:2. По сходен начин се разви и втората част. Отново ранен пробив и стабилна игра на дуета Багдатис/ Куздриорян осигури на гостите комфортна преднина от два сета.


Енев и Кутровски излязоха преобразени през третата част. Още в началото нашият дует стигна до пробив, който бе успешно затвърден. В тези минути страхотна игра показа първата ни ракета Димитър Кузманов, който направи няколко запомнящи се удара. По-активната игра на нашите даде резултат и взехме третия гейм – 6:3.

 

Някъде тук и публиката в залата се пробуди и даде сериозна подкрепа на нашите момчета. Като основен диктор на агитката пък се явяваше баскетболния треньор Тити Папазов, който на няколко пъти избухна в типичния си стил след важни точки за България.


Окрилени от добрата игра, Енев и Кутровски започнаха силно четвъртата част и първи стигнаха до желания пробив. Сърцатата игра на „лъвчетата” и мощната подкрепа от трибуните ни донесе успех в четвъртия сет с 6:4 и изравняване на резултата – 2:2.


Така се стигна до заключителния пети сет, в който двата отбора показаха страхотна битка. За жалост един единствен пробив, при това в десетия гейм, донесе успех на Кипър с 6:4 след 3 часа игра.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини