Джокович нареди Григор Димитров сред основните фаворити на US Open



31-08-2024 10:07 | Станко Димов

Новак Джокович влезна в стаята за пресконференции минути след изненадващата си загуба в третия кръг на US Open с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 от Алексей Попирин. 

Преди всичко сърбинът похвали австралийския си опонент. „Той игра по-добре от мен заслужено победи“, каза Джокович, след което отдели подобаващо време на недостатъците в своята игра. „Честно казано, по начина, по който играх в Ню Йорк тази година, достигането до третия кръг е успех. Играх един от най-лошите тениси в кариерата си, сервирах ужасно“, добави Ноле, който в петък срещу Попирин направи цели 14 двойни грешки. 

„Когато играеш на бързи кортове като тези и не можеш да разчиташ на сервиса си, с който да печелиш лесни точки, няма как да спечелиш. Не можеш да победиш особено някой, който е във форма като Алексей. Той сервира силно, поставя те под напрежение. Това беше ужасен мач за мен“. 

За Джокович това беше първи турнир от Олимпийските игри в Париж, където той спечели златен медал. Сърбинът призна, че е пристигнал в Ню Йорк „с празен резервоар“ след емоционалните дни във френската столица. 

„Определено това оказа влияние. Изхабих много енергия, за да спечеля златния медал. Когато пристигнах в Ню Йорк просто не бях на максимално физически и психически ниво. Но, това е US Open, бях длъжен да опитам. Нямам контузия или нещо такова. Просто от първия ми двубой тук не се чувствах добре на корта“, коментира Джокович. 

Сърбинът сподели и кои според него са големите фаворити за трофея в Ню Йорк този сезон. „Ако Попирин сервира на това ниво и играе добре, той може да бие всеки. Вижте, Алкарас е аут, аз съм аут. Това са две големи липси, които отварят схемата. Определено Синер е големият фаворит, но тук е Тиафо, Фриц също е фаворит на публиката. Зверев, Рубльов, Димитров също са част от схемата. Всеки може да спечели, ще бъде интересно да се гледа до самия край“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини