Дими "лъвското сърце" не успя да спаси България



10-07-2011 17:37 | Николай Драгиев

България изпадна в трета група на зона "Европа" за Davis Cup. Това стана възможно, след като Кипър победи българския отбор с 3:2 победи в зала "София". С главен принос за успеха бе Маркос Багдатис, който победи на сингъл Димитър Кутровски и Цветан Михов, а освен това участва и при успеха на двойки за тима от Острова на Афродита.

Най-добрият мач в серията бе днес между 24-ия в света Багдатис и първата ракета на България Димитър Кутровски. След над три часа игра Багдатис се наложи с 6:3, 3:6, 7:6(3), 7:5.

След бърза размяна на по един сет между двамата се стигна до изключителната трета част. В нея Багдатис на два пъти повеждаше с пробив, но Дими "лъвското сърце" намираше начин да го върне. Особено важно бе това при 6:5, когато Багдатис сервираше за сета. Стигна се до тайбрек, в който Кутровски взе аванс от 2:0 точки. Оттам нататък опитът си каза думата и бившият финалист от Australian Open взе превес до 7:3 точки.

В четвъртия сет Кутровски показа страхотен характер и въпреки че бе тотално изтощен, се бори до последно. Багдатис все пак се наложи със 7:5. Въпреки това Дими показа много добра игра, впечатли със своя бекхенд, а също така и с форхенда, който изпълнява с две ръце.

Публиката също остана доволна от видяното и изпрати подобаващо Кутровски и Багдатис.

След това на корта излезе Димитър Кузманов, който записа първата си победа за Купа "Дейвис" и оформи крайното 2:3 в полза на Кипър.

Така България изпадна до петото ниво на световния мъжки тенис, което е предпоследно. Тук в зона "Европа" са отбори като Македония, Андора, Сан Марино, Турция, Норвегия, Албания, Черна Гора, Армения, Грузия, Молдова, Исландия, Малта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини