Куп изненади на турнира в Бад Гащайн



13-07-2011 10:47 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Юлия Гьоргес загуби на старта на турнира в Бад Гащайн, Австрия. Сексапилната германка отстъпи с 6:1, 2:6, 6:1 пред Лаура Пус-Тио от Испания.

 

16-ата вранглистата германка, която през април в Щутгарт вдигна втората си титла на ниво WTA, бе поставена под №1 в схемата след оттеглянето на шампионката от Уимбълдън Петра Квитова.


Самата Гьоргес не скри разочарованието си от поражението: „Мисля, че това бе един от най-слабите двубои за цялата ми кариера. Жалко, че се случи точно на този турнир. Опитвах всичко, но просто не се получи”, сподели Гьоргес.


„Чувствах се изморена, слаба на корта. Миналата седмица ходих на зъболекар и трябваше да пия противовъзпалителни лекарства, които явно отнеха от силата си. Разочарована съм, но няма да си ходя още, тъй като ще участвам в турнира и на двойки”, каза още германката.

 

Любопитното е, че аут от надпреварата е и втората сред поставените Ярмила Гадошова, която отстъпи в два сета пред Йохана Ларсон (Швеция) – 6:4, 6:2. Багажа си стегнаха още №5 и №7 в схемата – Лурдес Домингес Лино (Испания) и Барбора Захлавова Стрицова (Чехия).

Както е известно в победа в първи кръг се поздрави българката Диа Евтимова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини