Григор Димитров срещу китаец в първия кръг във Виена



Григор Димитров срещу китаец в първия кръг във Виена
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-10-2024 14:00 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на турнира в зала във Виена с двубой срещу китаеца Джиджън Джан, определи тегленият преди минути жребий за основната схема. Българинът е трети сред поставените на АТР 500 турнира в австрийската столица, където миналата година достигна до осминафиналите. 

При победа над Джан, във втория кръг (осминафинали) Димитров ще срещне победителя от срещата Фабиан Марожан – Томас Махач. 

Първият поставен, срещу когото Димитров може да се изправи е №7 Джак Дрейпър на четвъртфиналите. В тази част на схемата са и опитните Доминик Тийм и Кей Нишикори. За шампиона от US Open 2020 това ще бъде последен турнир в кариерата му. 

Димитров попадна в една половина с водача Александър Зверев, като двамата могат да се срещнат на полуфиналите. Германецът ще започне участието си в турнира с двубой срещу участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Шваерцлер. 

Турнирът във Виена може да се окаже с изключително значение за разпределянето на последните свободни места за Финалите на АТР в Торино. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Swiss Indoors Basel
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,414,215

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,626,045

Official Website | Livescore
Други новини