Турнир за Kупата Антон Дудев закри сезона на открито в СТК 360



21-10-2024 13:56 | Tennis24.bg

С интригуващ любителски турнир по двойки бе закрит сезонът на открито в Софийския тенис клуб 360 /бивш на БСФС/.В спора за купата „Тони Дудев” на името на тъй популярния и всеотдаен деятел на тениса, напуснал ни преждевременно в началото на тази година, на кортовете излязоха 13 двойки. 

За любителски турнир равнището на игра бе наистина добро, мачовете в групите /играеше се „всеки срещу всеки”/ - оспорвани, като в две от тях трябваше да се изчислява и съотношение в проценти, за да се оформи класирането. Интригата в някои мачове водеше до решаващ „тайбрейк”, като именно този „дълъг гейм” определи единия от финалистите, победителите и бронзовите медалисти.

Най-важното обаче беше духът на приятелство и ведра атмосфера, която цареше на най-стария тенис клуб /основан е през 1896 г./ и почти сигурно първия спортен комплекс изобщо в България. Атмосфера, която близо половин век създаваше там нашият Антон /Тони Дудев/.

Този дух сега беше обладал всички участници, независимо от тяхната възраст – от „най-опитните” Иван Филев и карикатуриста Любомир Михайлов,  до почти „юношите” Христо Мянков и Евгени Евгениев.

В драматичен финал купата „Тони Дудев” грабна единствената смесена двойка в турнира,  много амбициозните Даниел Димов и Дани Димитрова след много превратности и победа с „тайбрейк” над Петър Михнев и Любомир Михайлов. С бронзови медали се окичиха полуфиналистите, като официално трети станаха Георги Бобев и Камен Станчев наложили се също след „тай-брейк” над Николай Терзийски и Калин Савов.

Наградите в турнира, състоял се със съдействието на Софийски тенис клуб 360 и SmileEvents Smile Tennis, връчиха сестрата Маргарита и синът на Тони Дудев, Кирил. Състезанието приключи също в „стил Тони Дудев” с „другарска почерпка”, каквито обичаше да прави той, а Тони ни „гледаше отгоре”.

Текст и снимки: Борислав КОСТУРКОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Swiss Indoors Basel
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,414,215

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,626,045

Official Website | Livescore
Други новини