Промяната в диетата, която помага на Алкарас да подобри спортните си постижения
Всичко започва след анализ, предложен от Хуанхо Морено, неговият физиотерапевт. Испанският тенисист следва серия от много стриктни насоки и това е довело до значителни промени в представянето и външния му вид, споделя тенисистът.
Алкарас спазва диета без глутен, особено когато се състезава във важни турнири като Ролан Гарос или Уимбълдън. Не всеки може да усвоява добре глутена, протеин, съдържащ се в много зърнени култури - пшеница, ечемик или ръж, което може сериозно да повлияе на спортното представяне под формата на тежест, умора и дори наранявания.
Освен това режимът му включва много риба и по-малко месо. „Ям много тестени изделия и имам късмет, че не трупам мазнини. Ям и много салата, ориз... “, заявява тенисистът, който много обича суши.
Около час и половина преди мач приема порция безглутенови паста с какаов крем, зехтин и фурми.
По време на двубоя пък младият испански талант се подкрепя с барче с фурми, яйчен белтък и гуарана, което обикновено комбинира с банани.
Като всяко човешко същество, той има своите „грехове“. Когато е у дома в Мурсия, се случва да си угажда с пици или бургери, но споделя, че не е любител на десертите.
Режимът без глутен придоби известност в тенис средите преди години, когато Новак Джокович сподели, че това е довело до значителни подобрения във физическото му представяне. Сърбинът обаче залага на храни с растителен поизход.
Незглутеновата диета е популярна и извън тениса. Защитникът на Реал Мадрид Дани Карвахал също признава в свое интервю, че е елиминирал глутена от диетата си и е забелязал значителна промяна в представянето и външния вид.
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!