Клейбанова: Има шанс отново да играя тенис



16-07-2011 14:48 | Николай Драгиев

22-годишната Алиса Клейбанова обяви вчера, че страда от Ходжкинов лимфом, болест която е разновидност на рак. Рускинята в момента се лекува в клиника в Перуджа, Италия.

Клейбанова потвърди, че ще има нужда от няколко месеца, за да се възстанови. Засега обаче няма 100% сигурност, че Клейбанова изобщо ще се завърне на корта.

"Моментът е тежък за мен. Трябва да бъда търпелива и да остана позитивно настроена. В следващите месеци ще продължа да се лекувам. Засега лечението върви добре. Съществува шанс отново да играя тенис, но няма нищо сигурно. Това е и голямата надежда, която ме води във всеки един ден. Липсва ми всичко свързано с играта. Тенисът бе част от моя живот в продължение на 15 години," сподели Клейбанова.

Бившата номер 20 в света изрази увереност, че животът й занапред ще бъде още по-хубав, независимо от случилото се. "Сигурна съм, че моят живот ще бъде дори по-добър за в бъдеще. Това е най-тежкият момент, който съм преживявала и дано да нямам по-трудни мигове. Знам, че мога да преодолея ситуацията."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини