Чилич: Това е най-важната победа в кариерата ми



Чилич: Това е най-важната победа в кариерата ми
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
08-02-2010 14:43 | Николай Драгиев

Марин Чилич остана много доволен от победата си на финала на турнира в Загреб. Младокът, който до този момент демонстрира с изявите си на корта, че се намира в страхотна форма, надви на финала на турнира в хърватската столица Михаел Берер с 6:4, 6:7(5), 6:3.

"Бих казал, че това е може би най-важната ми победа. Трябва да отбележим самия факт, че имах много малко време да се възстановя от умората, която натрупах на Откритото първенство на Австралия. Спечелих турнира у дома, а това бе от голямо значение за мен. Горд съм от себе си и от това, което показах на корта", бяха първите думи на новия шампион от турнира PBZ Zagreb Indoors-2010 Марин Чилич.

"Честно казано, бях изненадан от нивото на игра, което демонстрира моят опонент. Не искам да кажа, че съм го подценил, но просто не очаквах от него да играе толкова силно в своя първи финал. Иначе, колкото до моята игра, може би не бях достатъчно бърз, колкото бях в предишните мачове, но това най-вероятно се дължи на факта, че напоследък ми се събраха доста двубои. Хубавото е, че след тази победа ще мога да се отпусна и да си почина малко", добави хърватинът.

За победата си от турнира в Загреб, Чилич получи чек в размер на 68,450 евро от наградния фонд на турнира и 150 точки за световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини